Virvelvindsgatan

Våra fastigheter i Brämaregården ligger på Virvelvindsgatan 10 – 12. Här är det nära till allt och här blir du en aktiv del när centrala Hisingen förvandlas till en av stadens viktigaste mötesplatser.

  • Område: Centrala Hisingen
  • Adress: Virvelvindsgatan 10-12
  • Byggår: 1957

Brämaregården

Brämaregården ligger på centrala Hisingen, sida vid sida med områden som Kville, Kyrkbyn och Lundby. Området blev tidigt en knutpunkt för bönder som skulle skeppa över sina varor in till Göteborg. Området har karaktären av charmig småstad med blandad bebyggelse och det är nära till både små specialbutiker, torghandel och storskalig kommersiell handel vid Backaplan. Kommunikationerna är mycket goda då flera buss- och spårvagnslinjer passerar området.

I området ligger Ramberget som sträcker sig 87 meter över havet och är en av Göteborgs bästa utsiktsplatser. På Ramberget ligger Keillers Park med generösa grönområden och mysiga stigar.

Centrala Hisingen är navet i stadsplanerarnas spännande framtidsvisioner för det nya Göteborg. Norra Älvstranden utvecklas hela tiden med nya bostäder, mötesplatser och strövområden. År 2021 fyller Göteborg 400 år och då ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad med sina 245 meter, stå färdigt ute på Lindholmen. Och för dig som inte är höjdrädd kan den planerade stadslinbanan mellan Wieselgrensplatsen och Järntorget bli en attraktiv transportsträcka in till stan. Dessutom genomgår industriområdet Ringön en stor förvandling. De små industriföretagen får sällskap av kreativa näringar, kulturarbetare, kaféer och restauranger. Det gamla möter det nya i en spännande mix.

Serviceanmälan

Behöver du hjälp att fixa något i lägenheten? Skicka in en serviceanmälan så hör vi av oss så fort det bara går.

Läs mer

Dokument & blanketter

Här hittar du dokument & blanketter gällande avtal och ansökningar.

Läs mer

Vanliga frågor

Ett bibliotek där du hittar det mesta om ditt boende.

Läs mer