Solståndsgatan

Vår fastighet ligger på Solståndsgatan i södra Kortedala. Här bor du i välplanerade lägenheter nära natur och service. Den tidstypiska atmosfären ingår i hyran.

  • Område: Kortedala
  • Adress: Solståndsgatan 2- 10
  • Byggår: 1963

Kortedala

Kortedala byggdes mellan 1952 – 1957 och var en av de första stadsdelarna i dåtidens folkhemsprojekt som gick ut på att alla skulle ha möjlighet att bo i moderna lägenheter. Det tidigare glest bebyggda torparområdet förvandlades till en modern och nyskapande stadsdel som väckte uppmärksamhet från arkitekter och stadsplanerare runt om i världen. Förmågan att formge husen för att de på ett naturligt sätt skulle harmoniera med omgivningen var banbrytande. I Kortedala är man stolt över sin historia – besök gärna Kortedala museum på Adventsvägen som visar ett typiskt hem på 50-talet

Vår fastighet ligger på Solståndsgatan i södra Kortedala. Här är det nära till natur, service och kommunikationer. Du promenerar på fem minuter till Kortedala Torg som har massor av butiker, banker, tandläkare och vårdcentral. I direkt anslutning till torget går flera spårvagnslinjer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg.

Serviceanmälan

Behöver du hjälp att fixa något i lägenheten? Skicka in en serviceanmälan så hör vi av oss så fort det bara går.

Läs mer

Dokument & blanketter

Här hittar du dokument & blanketter gällande avtal och ansökningar.

Läs mer

Vanliga frågor

Ett bibliotek där du hittar det mesta om ditt boende.

Läs mer