Kullegatan

På Kullegatan 3 – 5, 8 och 10 bor du nästan mitt i stan i ett expansivt område, med grönskan som närmsta granne.

  • Område: Krokslätt
  • Adress: Kullegatan 3-5
  • Byggår: 1951
  • Ombyggnadsår: 1993
  • Adress: Kullegatan 8-10
  • Byggår: 1950
  • Ombyggnadsår: 1992

Krokslätt

Från mitten av 1800-talet växte det fram ett stort antal industrier, bl a textilfabriker och bryggerier, längs med Mölndalsån. Enkla arbetarbostäder byggdes och stadsdelar som Burås, Almedal, Elisedal, Mossen och Kallebäck växte fram. På 30-talet var husen i dessa områden i dåligt skick och stadsplanerarna bestämde sig för att bygga bort trångboddheten. Nybyggarandan resulterade i en rad nya fastigheter i områden som bredde ut sig upp mot Guldhedens höjder.

Krokslätt ligger i sluttningen mellan Guldheden och Mölndal. Det är ett lugnt område med många grönområden och parker. I Krokslätt bor du centralt med närhet till service och kommunikationer. På promenadavstånd ligger Korsvägen med Världskulturmuseet, Liseberg, Svenska Mässan och hela evenemangsstråket. Därifrån är det bara ett stenkast till Avenyn med shopping, nöjen och ett rikt kulturutbud.

Nedanför Krokslätt växer det fram en ny stadsdel, Södra Centrum, längs med Mölndalsvägen. Det handlar om bostäder, butiker och kontor. På så vis kommer Krokslätt att bli en naturlig del av innerstadens förlängning söderut. Ett av stadens mest spännande områden med andra ord.

Serviceanmälan

Behöver du hjälp att fixa något i lägenheten? Skicka in en serviceanmälan så hör vi av oss så fort det bara går.

Läs mer

Dokument & blanketter

Här hittar du dokument & blanketter gällande avtal och ansökningar.

Läs mer

Vanliga frågor

Ett bibliotek där du hittar det mesta om ditt boende.

Läs mer